Why stand alone if we can go together?

70 JAAR ISRAEL CELEBRATE REIS


11 Daagse Israëlreis van Abraham tot Jezus o.l.v. Hans en Esther Tims

Vier samen met HANS & ESTHER TIMS, landelijk leiders van "Hij Leeft Ministries" en FMF (Friends for Ministries in Fellowship) het 70-jarig bestaan van Israël!    
Onlangs herinnerde het volk Israël de 6 miljoen Joodse slachtoffers van de Holocaust, eerde alle gevallen soldaten en vierde het 70 jarig bestaan van de staat Israël. Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 is God doorgegaan zijn Woord te vervullen aan het Joodse volk. Hij beloofde een klein volk op te richten uit de as van de Holocaust en er voor te zorgen dat dit woestijnland zal bloeien en voorspoedig zal zijn.  Hij beloofde het verbondsvolk terug te doen keren vanuit alle volkeren van deze aarde. Israël verheugt zich vandaag in de Machtige van Israël, terwijl ze uitzien, werken en wachten op de totale vervulling van Zijn plan – een Nationale opwekking, zoals voorzegt door de profeet Zacharia: ”Over het huis van Israël en over de inwoners van Jeruzalem zal Ik de Geest van de genade en van de gebeden uitstorten. Zij zullen Mij aanschouwen ………..” (Zacharia 12:10)"In u en uw nageslacht zullen alle volken gezegend worden!" God gaf deze belofte aan Abraham en in Jezus werd deze werkelijkheid! Gods plan met Israël en de Gemeente van Christus zal zichtbaar worden voor iedereen!

Tijdens deze reis ontdek je ook de geestelijke lijn van Abraham tot Jezus. En wat dat voor nu en voor jou betekent! Je geloof zal worden versterkt!

 

Dag 1
Vandaag vliegen we naar Tel Aviv Ben Gurion Airport. Na aankomst wacht de Israëlische gids ons op en staat de bus klaar, waarmee we de komende dagen door Israël reizen. We overnachten in ons eerste hotel Eshel Hashomron bij Ariël


Dag 2
We starten vandaag met Elon Moreh. God sprak hier tot Abraham dat het land wat hij kon zien voor hem en zijn nageslacht zou zijn. We bezoeken ook Siloh waar de tabernakel 369 jaar heeft gestaan. Drie keer per jaar kwamen de Joden hier om hun belangrijkste feesten te vieren en om offers te brengen.


Dag 3
Vandaag gaan we op weg naar Galilea. Via Caesarea aan de kust, een voormalige Romeinse havenstad , komen we bij Nazareth Village. Het is net alsof je terugkeert naar Jezus tijd. We zien ook de berg waar dorpsbewoners Jezus vanwege godslastering vanaf wilden gooien. Daarna rijden we naar de berg De Arbel met een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea.


Dag 4
Via de Golan Hoogten rijden we naar Mt. Hermon, de plaats van Jezus Verheerlijking. Onderweg stoppen we bij Quneitra met uitzicht op Syrië. Bij de Hermon gaan we met de stoeltjeslift naar boven. Vlakbij is ook de Banias Waterval en Caesarea Filippi. Als we voldoende tijd hebben, maken we hier ook een wandeling.


Dag 5
Bij Magdala tref je een synagoge aan uit Jezus tijd en een prachtige kerk waar niet alleen Jezus discipelen zijn afgebeeld, maar waar ook belangrijke vrouwen uit de Bijbel worden geëerd. Daarna gaan we naar de Berg van Zaligsprekingen en lopen daar via de velden naar beneden. De bus brengt ons vervolgens naar Capernaüm, waar Jezus enige tijd verbleef en vele wonderen deed. We sluiten af met een boottocht op het Meer van Galilea en een bezoek aan Tamar Bakfar, een dadelpantage.


Dag 6
Qasr el Jahud, de doopplaats van Jezus, bevindt zich tegenover Jericho en is altijd een indrukwekkende plaats. Hier sprak onze hemelse Abba over Jezus: "Dit is Mijn geliefde Zoon!" Na de lunch in Jericho rijden we door naar Massada en gaan we met de kabelbaan omhoog. Na ons bezoek aan Massada staat de bus weer voor ons klaar en komen we aan bij Kfar Hanokdim voor ons woestijnavontuur.


Dag 7
Natuurlijk wil iedereen ook zelf ervaren hoe het is om op de Dode Zee te dobberen. Nu hiermee starten we vandaag, gevolgd door een bezoek aan Ein Gedi. Bij Wadi Quelt, in de woestijn van Judea, denken we terug aan de verzoeking van Jezus in de woestijn. In Bethlehem zien we de herdersvelden en staan we in een stal stil bij Jezus geboorte.


Dag 8
Vanaf de Olijfberg heb je goed uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. We lopen naar beneden naar Gethsemanee. Daarna brengt de bus ons naar St. Peter in Gallincantu waar Jezus door Petrus werd verraden. Na de lunch lopen we door de Joodse Wijk en via de Klaagmuur naar de City of David.


Dag 9
Yad Vashem is zeer indrukwekkend en geeft een indringend beeld van de verschrikkingen die de Joden in de Tweede Wereld oorlog hebben meegemaakt. We volgen vandaag ook de Lijdensweg van Jezus. In de Graftuin beleven we samen de opstanding van Jezus uit de dood en vieren het Avondmaal. Later op de middag sluiten we af met de Emmaüs-wandeling.


Dag 10
Vandaag een vrije dag, die iedereen zelf mag invullen.


Dag 11
We nemen afscheid van Israël en vliegen weer terug naar huis waar we nagenieten van alles wat we hebben gezien en beleefd.

Voor meer informatie en/of aanmelding ga naar: https://www.mozaiektravel.nl/reisaanbod-overzicht/van-abraham-tot-jezus-israel-rondreis-met-hans-esther-tims-van-hij-leeft-ministries/

hlz4

 

aankomende agenda

 • event1
  21 oktober 2018 - 25 oktober 2018
  FMF HERFSTWEEK DE BETTELD VOOR HET HELE GEZIN
 • event1
  10 november 2018
  Leidersmeeting FMF/G.O.D Amsterdam City
 • event1
  23 november 2018
  FMF LANDELIJKE DAG met Pastor Benjamin Lim
bekijk de complete agenda